Nákyp z cukety, mrkvy a goudy (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú chuť, teraz som pripravila slaný nákyp z cukety, je rýchlo hotový a zasýti, je výborný za tepla i za stdena, pridávam recept.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu som nastrúhala na slzičkovom strúhadle,...
  2. ...pridala som mrkvu nastrúhanú tiež na slzičkovom strúhadle,...
  3. ...pripravila som syr Gouda,...
  4. ...ktorý som nastrúhala na jemnom strúhadle a pridala,...
  5. ...ku zmesi som prelisovala cesnak.
  6. Do misy som rozklepla 3 vajcia, pridala som šľahačkovú smotanu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie...
  7. ...a spolu som všetko dobre rozšľahala.
  8. Ku zeleninovej zmesi som pridala kukuričnú krupicu,...
  9. ...sódu bicarbonu, prášok do pečiva,...
  10. ...a všetko som spolu dobre premiešala,...
  11. ...spojila som s vaječno-smotanovou zmesou na liate cesto,...
  12. ... ktoré som naliala som do pekáča vymazaného olejom.
  13. Piekla som v trúbe pekne do červena 30 minút pri teplote 170 stupňov C.
  14. Podávala som teplé s ochuteným cesnakovým jogurtom, bola to ľahká a chutná, rýchla, príjemná večera.
  15. záber zblízka: je dobre vidno,že nákyp z cukety je krásne nadýchaný a ľahučký vo vnútri, na povrchu s chrumkavou kôrčičkou, navyše veľmi jemný a výborne chutí za tepla i za studena, je vhodný pre diabetikov, pre bezlepkové diéty, vegetariánov, pre štíhlu líniu i zdravých ako ľahký a rýchly obed či večera.