Nákyp z cukety, mrkvy a goudy (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú chuť,
teraz som pripravila slaný nákyp z cukety, je rýchlo hotový a zasýti, je výborný za tepla i za
stdena, pridávam recept.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Cuketu som nastrúhala na slzičkovom strúhadle,...
- ...pridala som mrkvu nastrúhanú tiež na slzičkovom strúhadle,...
- ...pripravila som syr Gouda,...
- ...ktorý som nastrúhala na jemnom strúhadle a pridala,...
- ...ku zmesi som prelisovala cesnak.
- Do misy som rozklepla 3 vajcia, pridala som šľahačkovú smotanu, soľ, čerstvo mleté čierne korenie...
- ...a spolu som všetko dobre rozšľahala.
- Ku zeleninovej zmesi som pridala kukuričnú krupicu,...
- ...sódu bicarbonu, prášok do pečiva,...
- ...a všetko som spolu dobre premiešala,...
- ...spojila som s vaječno-smotanovou zmesou na liate cesto,...
- ... ktoré som naliala som do pekáča vymazaného olejom.
- Piekla som v trúbe pekne do červena 30 minút pri teplote 170 stupňov C.
- Podávala som teplé s ochuteným cesnakovým jogurtom, bola to ľahká a chutná, rýchla, príjemná večera.
- záber zblízka: je dobre vidno,že nákyp z cukety je krásne nadýchaný a ľahučký vo vnútri, na povrchu s chrumkavou kôrčičkou, navyše veľmi jemný a výborne chutí za tepla i za studena, je vhodný pre diabetikov, pre bezlepkové diéty, vegetariánov, pre štíhlu líniu i zdravých ako ľahký a rýchly obed či večera.