Nakladaný cesnak s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Olej zohrejeme na 80 °C. Pridáme očistený cesnak, čerstvé bylinky a soľ.
- Na miernom ohni pomaly konfitujeme cesnak domäkka. Nie však na prudkom ohni, aby sme zachovali peknú zlatistú farbu cesnaku a aby olej tiež nestmavol.
- Nakoniec pridáme najemno pomleté štvorfarebné korenie alebo čili. Potom cesnak necháme vychladnúť v uzatvárateľnej nádobe zo skla. Nakladaný cesnak používame ako prílohu ku grilovanému mäsu, steakom a k rybám.
Tip: Strúčiky cesnaku, ktorý chceme naložiť, musíme dôkladne vyberať. Nemal by obsahovať klíčky, nakladáme len zdravé kusy. Najlepšie je, ak naložíme cesnak, ktorý sme dopestovali bez chémie.
|