Nakladaný cesnak s bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Olej zohrejeme na 80 °C. Pridáme očistený cesnak, čerstvé bylinky a soľ.
  2. Na miernom ohni pomaly konfitujeme cesnak domäkka. Nie však na prudkom ohni, aby sme zachovali peknú zlatistú farbu cesnaku a aby olej tiež nestmavol.
  3. Nakoniec pridáme najemno pomleté štvorfarebné korenie alebo čili. Potom cesnak necháme vychladnúť v uzatvárateľnej nádobe zo skla. Nakladaný cesnak používame ako prílohu ku grilovanému mäsu, steakom a k rybám.
    Tip: Strúčiky cesnaku, ktorý chceme naložiť, musíme dôkladne vyberať. Nemal by obsahovať klíčky, nakladáme len zdravé kusy. Najlepšie je, ak naložíme cesnak, ktorý sme dopestovali bez chémie.