Najlepšie domáce rožteky (fotorecept)

Autor receptu: dididy

Sú skvelé, robím ich často a vždy zmiznú veľmi rýchlo. Sú mäkkučké aj na druhý deň, viac dní som nemala možnosť a teda ani čas otestovať. :)

16
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Urobíme si cesto z týchto surovín a necháme ho vykysnúť. Zatiaľ čo cesto bude kysnúť, urobíme si plnku. Nutelu necháme trochu rozpustiť v mikrovlnke no nie aby bola horúca. Pridáme do nej kokos a vymiešame nie moc tuhú no ani nie veľmi riedku hmotu a necháme odpočívať.
  2. Rozvaľkáme na kruh, predelíme na osem častí a na každom trojuholníku urobíme malý rez nožom (viď. foto). Nad rez dáme lyžičku nutelovej plnky a začneme baliť.
  3. Preložíme smerom ku stredu pravú stranu, ľavú stranu a na miestach kde sa spojí cesto treba pritlačiť. Potom začneme zabaľovať, dávame pozor aby nepretekala plnka von hneď na začiatku.
  4. Keď dostaneme cestíčko do takejto podoby, položíme na plech, pokropíme vodou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste trochu podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme.
  5. A dobrú chuť! PS: skvelá plnka je aj tvaroh s vanilkovým pudingom, slivkoví lekvár s nutelou, nutela s orieškami... a určite aj mnoho iných experimentov.