Najlepšia zmes na topeničky
Autor receptu: sylviaxxl
Tento recept som našla v časopise Apetít. Pôvodne sa volá,,Topeničková bomba,,a právom. Zmes je vynikajúca a keď sa zmieša so syrom, alebo klobásovou zmesou...
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie. Cukinu očistíme a postrúhame. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a potom na plátky. Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.
- Cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak, cukinu, soľ
- A miešame 3 minúty
- Pridáme ostatné ingrediencie a dáme na plech do vyhriatej rúry na 200°c na 40 minút. Občas premiešame.
- Plníme horúce do vysterilizovaných pohárov a zaviečkujeme. Ja dávam aj do deky.
Podávame na touste, alebo topeničke, so syrom, klobásou, alebo pridáme do cestovín.