Najlepšia zmes na topeničky

Autor receptu: sylviaxxl

Tento recept som našla v časopise Apetít. Pôvodne sa volá,,Topeničková bomba,,a právom. Zmes je vynikajúca a keď sa zmieša so syrom, alebo klobásovou zmesou...

20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie. Cukinu očistíme a postrúhame. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a potom na plátky. Cesnak očistíme a nakrájame na plátky.
  2. Cibuľu speníme na oleji, pridáme cesnak, cukinu, soľ
  3. A miešame 3 minúty
  4. Pridáme ostatné ingrediencie a dáme na plech do vyhriatej rúry na 200°c na 40 minút. Občas premiešame.
  5. Plníme horúce do vysterilizovaných pohárov a zaviečkujeme. Ja dávam aj do deky. Podávame na touste, alebo topeničke, so syrom, klobásou, alebo pridáme do cestovín.