Najlepšia ale naozaj naj bublanina

Autor receptu: mata2101

Recept neviem odiaľ mám ale našla som ho v zošite kam som si písala recepty v puberte tak iste od nejakej kamoškinej mamy :-)

35
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech vymazať a vysypať múkou. Vajíčka oddeliť na bielka a žĺtka. Z bielok ušľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtka, maslo, cukor a vanilk. cukor ušľaháme do peny. Potom pomaly po troške pridávame múku zmiešanú s PdP a následne mlieko. Odstavíme od mixéra a ručne opatrne vmiešame bielkový sneh. Cesto potom vylejeme na pripravený plech. Dáme naň ovocie. (Top sú čerešne) Pečieme v mierne predhriatej rúre na 170 st. asi tak 20-25 minút do zlatova. Po upečení pocukrujeme prášk.cukrom necháme vychladnúť a papáme.