Najlepší tatarák

Autor receptu: tassiedevil

Z času na čas si spomeniem na túto dobrotu, ked sme ako mladí chodievali naň do vinárne Tatran pri železničnej stanici v Lučenci..určite mnohí starší lučenčania si pamätáte...dovolím si tvrdiť, že to bol najlepší tatarák aký som kedy jedol v republike a to som ich vyskúšal skutočne hodne..s receptom sa mi zdôverila moja susedka, ktorá tam pracovala v kuchyni...a pripomenula mi, ale nikomu nepovedz..po 40 rokoch sa už možno nedostanem do prúseru:))))

Postup

  1. sviečkovicu odblaníme a spolu s feferonkami niekoľkokrát premelieme aby mäso bolo čo najjemnejšie, cibuľu narajbeme na jemno na rajbáku na zemiaky,pridáme ostatné suroviny a dobre zamiešame...vložíme na pár hodín do chladničky a hotovo...servujeme na hriankach dobre potreté cesnakom, ktoré si môžeme pripraviť pečené v oleji alebo len v hriankovači...hodí sa k tomu sladkokyslá uhorka alebo dobrá čalamáda....
  2. /ak nepoužívate vegetu, môžte ju vynechať alebo použiť domácu/ ...moji austrálski priatelia sa ma stále opytujú, že odkiaľ som to zohnal....či to predávajú v plechovke?.)))
  3. takto ho servírovali vo vinárni...