Tvarohový koláč

Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč

Autor receptu: razomzastolom

Koláč sa pripravuje veľmi ľahko, čo zvládnu aj začiatočníci. Tvarohová plnka je veľmi jemná a koláč extrémne chutný :-)

9
porcií
30 minút
príprava
40-45 minút
na 180/160 °C

Postup

  1. Tvarohová plnka: Bielky vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Tvaroh zomlieť. K mletému tvarohu pridať škrob, krupicu, žĺtky a dôkladne ručne premiešať. Do tvarohovej zmesi pridať vyšľahané bielky a ešte raz dobre premiešať.
  2. Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, cukor a kakao. Pridať mäkké maslo a žĺtok, vypracovať cesto.
  3. Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, z ktorých jednu vložiť na 30 minút do mrazničky. Druhú časť cesta rozvaľkať a vložiť na plech (26×26 cm) vopred vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne navrstviť tvarohovú plnku a zhora nastrúhať cesto z mrazničky. Piecť 20 minút pri 180 °C a potom ďalších 20-25 minút pri 160 °C. Tvarohový koláč vybrať z plechu, keď je studený.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/Q9Ymt9CUyPw