Tvarohový koláč
Najjemnejší strúhaný tvarohový koláč
Autor receptu: razomzastolom
Koláč sa pripravuje veľmi ľahko, čo zvládnu aj začiatočníci. Tvarohová plnka je veľmi jemná a koláč extrémne chutný :-)
9 porcií |
30 minút príprava |
40-45 minút na 180/160 °C |
Postup
- Tvarohová plnka: Bielky vyšľahať s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Tvaroh zomlieť. K mletému tvarohu pridať škrob, krupicu, žĺtky a dôkladne ručne premiešať.
Do tvarohovej zmesi pridať vyšľahané bielky a ešte raz dobre premiešať.
- Cesto: Zmiešať múku, prášok do pečiva, cukor a kakao. Pridať mäkké maslo a žĺtok, vypracovať cesto.
- Cesto rozdeliť na dve rovnaké časti, z ktorých jednu vložiť na 30 minút do mrazničky.
Druhú časť cesta rozvaľkať a vložiť na plech (26×26 cm) vopred vystlaný papierom na pečenie.
Rovnomerne navrstviť tvarohovú plnku a zhora nastrúhať cesto z mrazničky.
Piecť 20 minút pri 180 °C a potom ďalších 20-25 minút pri 160 °C.
Tvarohový koláč vybrať z plechu, keď je studený.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/Q9Ymt9CUyPw