Domáci chlieb

Najjednoduchší a najrýchlejší ozajstný chlieb

Autor receptu: svedka

Neviem, či už tu podobný recept je, ale rada by som zdieľala s Vami môj najobľúbenejší recept.

20 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vody pridáme cukor a rozdrobené droždie, zamiešame a počkáme si na kvások.
  2. Do múky zamiešame soľ a bylinky a koreniny podľa chuti (ja pridávam sušený cesnak, tymian, rozmarín...). Pridáme nakysnutý kvások a dobre zamiešame. Pod fóliou necháme kysnúť 15 minút. Netreba miesiť.
  3. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cesto rozdelíme na dve časti (nemusíme) a riadne naolejovanymi rukami vytvarujeme akurátne bochníky. Položíme na pekáč s papierom na pečenie a vložíme na spodnejšiu časť rúry, vylejeme rýchlo pohár vody a zavrieme rúru. Pečieme presne 30 minút.
  4. Po upečení chlieb potrieme vodou (slanou) a necháme vychladnúť na mriežke. Úžasne chrumkavý chlebík. Múky si môžete kombinovať podľa chuti, ja dávam aj 100 g grahamovej a prípadne semienka.