Domáci chlieb
Najjednoduchší a najrýchlejší ozajstný chlieb
Autor receptu: svedka
Neviem, či už tu podobný recept je, ale rada by som zdieľala s Vami môj najobľúbenejší recept.
20 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Do vody pridáme cukor a rozdrobené droždie, zamiešame a počkáme si na kvások.
- Do múky zamiešame soľ a bylinky a koreniny podľa chuti (ja pridávam sušený cesnak, tymian, rozmarín...). Pridáme nakysnutý kvások a dobre zamiešame. Pod fóliou necháme kysnúť 15 minút. Netreba miesiť.
- Rúru vyhrejeme na 220 °C. Cesto rozdelíme na dve časti (nemusíme) a riadne naolejovanymi rukami vytvarujeme akurátne bochníky. Položíme na pekáč s papierom na pečenie a vložíme na spodnejšiu časť rúry, vylejeme rýchlo pohár vody a zavrieme rúru. Pečieme presne 30 minút.
- Po upečení chlieb potrieme vodou (slanou) a necháme vychladnúť na mriežke. Úžasne chrumkavý chlebík. Múky si môžete kombinovať podľa chuti, ja dávam aj 100 g grahamovej a prípadne semienka.