Nadýchané tortičky

Autor receptu: lia66

...aj tento recept je od mojej starkej-je to jeden z jej pokladov. "Tortičky" sú úžasné, i keď dajú trošku zabrať...ale stojí to zato!

Postup

  1. Cukor vymiešame s maslom a žĺtkami do peny. Pridáme poch.smotanu-premiešame. Prisypeme múku s práškom do pečiva a kakao-vždy robím dva plechy(dve dávky)...jednu s kakaom(tmavé cesto)a druhú bez, cesto biele-dnes som robila len biele...tak na rýchlo som ráno spravila ešte jednu dobrotku-keď sme sa vrátili zo škôlky aj s kúpeným kokosom. Na plech vyložený papierom na pečenie vylejeme cesto(je trošku hutnejšie, tak ho uhladíme po celom plechu) a vo vyhriatej rúre na cca 180st pečieme cca 30/35 minút. Po upečení necháme vychladnúť(najlepšie do druhého dňa) a vykrajujeme kolieska...s vykrajovátkom na linecké.
  2. Tie prekrojíme napoly...
  3. Z cesta, ktoré nám ostalo po vykrojení koliesok spravíme "punčovinu"...rozmrvíme cesto a pridáme maslo, džem, cukor, rum(ja kvôly deťom nedávam)-všetko podľa potreby a spracujeme v masu...
  4. Rozkrojené kolieska spájame punčovinou-potrieme aj po obvode...
  5. Potom ich obalíme v kokose(my dávame aj orechy)...a hore pomocou lyžičky nanesieme polevu:buď z ľadových gaštanov, alebo "klasickú"...potom bielou polevou nakreslíme kruh(môžu byť aj dva-ale ja používam tie menšie vykrajovátka, tak mne sa dva moc nedaria)...
  6. ...a pomocou špáratka spravte kvietky...
  7. ...a tu ešte jedny...
  8. A keďže nám ešte ostala plnečka(punčovina)...tak robíme guľky, ktoré obalíme v kokose, orechoch, alebo zmiešanom kokose s orechami...dobrú chuť želám.