Šišky

Nadýchané šišky z cesta z chladničky (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Super šišky, ktoré zvládne každý. Netreba ani valček, ani pracovnú dosku, ani podkysnutie.* Stačí vám len lyžica a vaše šišky budú krásne, nadýchané a guľaté. Príprava je tiež veľmi jednoduchá, keďže jeden deň si zamiesite a na druhý deň pečiete. Prácu s nimi máte rozdelenú.

Suroviny

Postup

  1. Z daných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré krátkym vybitím ešte prevzdušníme trochou oleja. Misku s cestom dáme do sáčku a necháme v chladničke 1 noc. Na druhý deň vyberieme cesto z chladničky a necháme ho stáť 2 hodiny pri izbovej teplote. Olejovými rukami a lyžicou odštipkávame okrúhle šišky / guľky, ktoré najprv krátko obalíme v kukuričnej múke a potom vypražíme v oleji.
  2. Hotové šišky posypeme práškovým cukrom a podľa chuti natrieme lekvárom. Šišky sú ľahučké a veľmi chutné. Prajem dobrú chuť !
  3. * Šišky sa dávajú do kukuričnej múky preto, lebo kukuričná múka zabraňuje tomu aby cesto pri vyprážaní rýchlo ohnedlo. Kukuričná múka sa pečie pomaly a takto máte istotu, že vaše šišky nebudú nikdy surové!!! Šišky budú vždy prepečené a chutné!!!
  4. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube