tekvicový prívarok

Nadstavený tekvicový prívarok

Autor receptu: kvakac

Zo samotnej tekvice je prívarok nevýraznej chute, tak sme si ho vylepšili. Takto upravený je omnoho chutnejší.

6
porcií
10 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu obielime a nastrúhame na veľkých okách. Kaleráb a zemiaky očistíme a strúhame na malých okách.
  2. Na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu s pórom do bledo hneda. Pred koncom smaženia tam dáme strúhaný cesnak. Necháme ho prevoňať. Na to pridáme pripravenú tekvicu, kaleráb a zemiaky. Chvíľu podusíme a zalejeme vodou po vrch surovín a necháme pomaly variť. Pridáme korenie, soľ a kožu zo slaniny. Zhruba po 10 minútovom varení pridáme ocot a cukor. Uvaríme do mäkká. Kožu zo slaniny potom vyberieme.
  3. Zatiaľ si pripravíme zátrepku z múky, mlieka a smotany. Do zátrepky pridáme za naberačku horúcej tekvice, spolu to zmiešame a vlejeme do hrnca. Povaríme asi 15 minút. Na záver pridáme na drobno pokrájaný kôpor. Premiešame a odstavíme hrniec zo sporáku.
  4. Do tohto prívarku si môžete dať volské oko, alebo bravčový perkelt, ako u nás a chlieb k tomu. Je to jednoduché a veľmi dobré jedlo.