Mungo fazuľa

Mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Ak vám doma postáva balík s mungo fazuľkami a dochádzajú vám nápady, ako ich využiť, pripravte si tento chutný recept* na mungo fazuľky v exotickej paradajkovej omáčke s jazmínovou ryžou. Pri tomto recepte sa pripravte na dávku riadnej exotickej chute! V paradajkovej omáčke použijeme mix exotických korenín, ktorých chuť sa nádherne dopĺňa s jazmínovou ryžou SOS Jasmine.

3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mungo fazuľky namočíme aspoň na dve hodiny do vody.
  2. Potom ich scedíme, prepláchneme a uvaríme vo vode do mäkka (okolo 30 minút).
  3. Jazmínovú ryžu prepláchneme, zalejeme dvojnásobným objemom vody, osolíme 1/2 ČL soli a uvaríme do mäkka.
  4. Uvarené mungo fazuľky zbavíme vody, pridáme k nim lúpané a nasekané paradajky, koreniny, soľ, citrónovú šťavu, prelisované strúčiky cesnaku a varíme spolu 10 minút. Napokon môžeme pridať aj smotanu či grécky jogurt na zjemnenie chute.
  5. Mungo fazuľky s omáčkou servírujeme s uvarenou ryžou.