Mufiny a la Sacher
Autor receptu: danda3
Tento recept som našla v časopise Pošli recept ako Sacherovu tortu z jabĺk. Vyskúšala som dať cesto do muffinkových košíčkov a s výsledkom som viac ako spokojná. Síce som pravú sacherku ešte nejedla, tento recept predčil moje očakávanie, sú to najčastejšie pečené mufiny u nás.
60 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- V miske si vyšľaháme celé vajcia s cukrom (môže byť aj trstinový) do peny, potom pridáme rozpustené maslo a
- múku (môže byť celozrnná, špaldová) + kakao + PDP + najemno nastrúhané jablká.
- Hotové cesto, má byť husté.
- Robievam mufinky v klasickej forme s 12-imi mufinkami, ale kúpila som si aj novú formu na 24 mufiniek, tak som musela vyskúšať. Na dno košíčkov dáme za lyžicu cesta, s prstami urobíme jamku,
- dáme kúsok džemu, najlepší je slivkový,
- a zakryjeme cestom. pečiem na 160 stupňoch cca 20 minút, treba vyskúšať špajdlou.
- Ešte horúce potrieme dobrým lekvárom a necháme vychladnúť.
- polejeme čokoládovou polevou, hnedou alebo bielou, to už je na vás.
- Hotovo, môžeme degustovať.
- Mufinky na vianočný večierok.
- Torta sacherka z jabĺk.