Muffiny s vlašskými orechmi a limetkovou šťavou (fotorecept)

Autor receptu: elixir

... s agávovým sirupom a s vanilkovou príchuťou.

6
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy prichystáme maslo izbovej teploty a cukor, ktoré spolu vyšľaháme.
  2. Potom pridáme agávový sirup, vpracujeme ho do cesta. Následne to isté zopakujeme s vanilkovým cukrom a vajíčkami, šľaháme kým nám vznikne rovnomerná zmes.
  3. Do osobitnej misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva a štipku soli, premiešame. Tretinu tejto sypkej zmesi všľaháme do cesta, následne pridáme 1 PL mlieka a opäť všľaháme. To isté spravíme s druhou tretinou, na záver pridáme zvyšok múky a už mlieko nedolievame. Vznikne nám trošku tuhšie krémové cesto.
  4. Nakoniec pridáme posekané vlašské orechy a limetkovú šťavu, dobre vmiešame. Cesto dávkujeme do formičiek na muffiny cca po dve lyžice, vyjde 6 stredne veľkých muffinov. Dáme piecť v predohriatej rúre na 180°C, pečenie trvá 15-20 minút.
  5. Hotové muffiny a muffin v reze.