Muffiny s čučoriedkami
Autor receptu: tetadena
Tento receptík som si priniesla z pobytu v USA, kde mi veľmi chutil. Uvádzané suroviny
sú v
hrnčekoch - cup, čo zodpovedá našim 250 ml. Do tohoto receptu môžete dať namiesto
čučoriedok čokoľvek - čokoládu, hrozienka aj oriešky. Nedokážem povedať prečo, ale
viaže sa mi so zimou a teplými raňajkami, rozvonia celý byt a s čajíkom vždy príjemne
zahreje.
16-18 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Všetko, okrem čučoriedok, dajte do jednej misy a zmiešajte. Až potom, ako máte cesto dohladka vymiešané pridajte čučoriedky. Ja používam aj zmrazené - troška sa odnich zašpiní cesto, ale sú rovnako dobré, ako čerstvé.Pokiaľ nemáte čučoriedky, kľudne tam nasypte hrozienka a nasekanú čokoládu, alebo banány.
- Veľkou lyžicou plníme do formy, vyloženej papierovými košíkmi. Môžeme skoro doplna, potom sa pekne nafúknu a spravia vám ten pekný kopček.
- Ja pečiem v teplovzdušnej rúre na 160 stupňov asi 15 -20 minút. Treba sledovať, keď sú ružové pichnite do nich špáradlom, či sú hotové. Dobrú chuť!