Muffiny pre všetkých

Autor receptu: peteer

Dnes som mal doma len jedného pomocníka (1,5 ročný syn) a tak sa mi konečne podarilo odfotiť niečo hotové ešte pred tým než sa to popapalo. Synčekovi kakao a orechy ešte netreba a babka nemá rada mak medzi zubami takže tu pre nich máme variácie s hrozienkami alebo marhuľami. Dcérka a manželka sú všežrúti no musia sa uspokojiť s čoko – kakaovými alebo orecho – makovými. Krstná mamka drží diétu no zobne si zo všetkých :) no a ja toho pojem dosť už pri príprave a pečení :) takže každému sa ujde.

12-13
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. V jednej miske zmiešame sypkú časť a v druhej tekutú. Sypká časť chutí dobre už teraz – tak pozor na prsty inač bude cesto pririedke!
  2. V tretej miske to po častiach zmiešame aj so zvolenou prísadou (lepšie povedané s tým čo sa nám podarilo uchrániť pred pomocníkom) a hneď plníme do košíčkov. Ak chceme napr. 2 variácie tak si najskôr do tretej misky nasypeme pol sypkej časti pol tekutej a doplníme 4 pl prísady. Misku dáme vylízať pomocníkovi ( kto nemá môže použiť psa, mačku alebo suseda) a môžeme miešať druhú zvolenú variáciu.
  3. Čím rýchlejšie to šupneme do vyhriatej rúry a poutierame slinky na brade malému pomocníkovi.
  4. Pečieme pri otvorenom okne a vchodových dverách - kvôli lepším susedským vzťahom :). V takej horúčave sa tá vôňa šíry ešte lepšie.
  5. Po upečení volíme opačný postup – rýchlo zabuchnúť vchodové dvere vypnúť zvonček a telefón. Pomocníka zavrieť niekam kde ho nie je počuť. Najlepšie na balkón. No a nakoniec ... Dobrú chuť.