Mrkvový krém (fotorecept)

Autor receptu: sdb

Mám rada čisté chute a nemám rada múku v polievkach :)

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko a vajíčko potrebujeme na vajíčkové pusinky na ozdobu polievky. Vyšľaháme do hustej peny, ktorú alebo v miske uvaríme v mikrovlnke, alebo upečieme na plechu (tvar a veľkosť necháme vašej fantázii, ja som ich nerobila, lebo som bola taká hladná, že som si na ne spomenula neskoro :D)
  2. Na polievku samotnú si načistíme mrkvu a zemiaky, ktoré nakrájame na rovnaké kúsky. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme zeleninu.
  3. Zalejeme vývarom a varíme do úplného zmäknutia zeleniny. Solíme a koreníme podľa chuti vývaru, ak je dostatočne slaný, nie je nutné vôbec dosoľovať. Hotovú polievku rozmixujeme a podávame s pusinkami alebo chlebovými chrumkami.