Mrkvový koláčik s bielou čiapkou (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Chcela som vyskúšať nejaký nový recept, nuž prelistovala som nejaké knihy a po
menších úpravách vznikol tento koláčik.
Postup
- Cesto: V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, brusnice, hrozienka, orechy)
- V druhej miske všetky tekuté (žĺtky, olej a pomarančovú šťavu)
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a v ďalšej miske máme pripravenú nastrúhanú mrkvu a zázvor.
- K sypkým surovinám po častiach primiešame tekutú zmes. Potom do cesta zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a na záver primiešame nastrúhanú mrkvu a zázvor.
- Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme do formy a dáme piecť.
- Krém: mascarpone vymiešame s tvarohom a vanilínovým cukrom.
- Vrch vychladnutého koláča potrieme pripraveným krémom. Na záver môžeme ozdobiť orechami.