Mrkvový koláčik s bielou čiapkou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Chcela som vyskúšať nejaký nový recept, nuž prelistovala som nejaké knihy a po menších úpravách vznikol tento koláčik.

50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu, brusnice, hrozienka, orechy)
  2. V druhej miske všetky tekuté (žĺtky, olej a pomarančovú šťavu)
  3. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a v ďalšej miske máme pripravenú nastrúhanú mrkvu a zázvor.
  4. K sypkým surovinám po častiach primiešame tekutú zmes. Potom do cesta zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a na záver primiešame nastrúhanú mrkvu a zázvor.
  5. Tortovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme do formy a dáme piecť.
  6. Krém: mascarpone vymiešame s tvarohom a vanilínovým cukrom.
  7. Vrch vychladnutého koláča potrieme pripraveným krémom. Na záver môžeme ozdobiť orechami.