Mrkvový koláč s marhuľami
Autor receptu: pupava
Mrkvový koláč považujem za jeden z najlepších vôbec. Tento raz som sa rozhodla urobiť
ho inak než obyčajne a navyše som sa rozhodla skombinovať
ho s marhuľami, ktoré aktuálne majú svoju sezónu a výsledok veľmi pozitívne prekvapil.
10 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie okrem marhúľ zmiešame. Banány do masy pridáme roztlačené vidličkou na kašu. Všetko poriadne premiešame.
- Formu si vymastíme a vysypeme krupicou, prípadne do nej dáme papier na pečenie a vylejeme masu. Rovnomerne rozmiestnime po celej ploche formy.
- Marhule nakrájame na ľubovoľné útvary a poukladáme na masu vo forme.
- Dáme piecť do trúby na 250°C na cca 30 minút, avšak pravidelne kontrolujeme, či je všetko OK.
- Hotovo, dobrú chuť! :)