Mrkvový koláč s marhuľami

Autor receptu: pupava

Mrkvový koláč považujem za jeden z najlepších vôbec. Tento raz som sa rozhodla urobiť ho inak než obyčajne a navyše som sa rozhodla skombinovať ho s marhuľami, ktoré aktuálne majú svoju sezónu a výsledok veľmi pozitívne prekvapil.

10 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie okrem marhúľ zmiešame. Banány do masy pridáme roztlačené vidličkou na kašu. Všetko poriadne premiešame.
  2. Formu si vymastíme a vysypeme krupicou, prípadne do nej dáme papier na pečenie a vylejeme masu. Rovnomerne rozmiestnime po celej ploche formy.
  3. Marhule nakrájame na ľubovoľné útvary a poukladáme na masu vo forme.
  4. Dáme piecť do trúby na 250°C na cca 30 minút, avšak pravidelne kontrolujeme, či je všetko OK.
  5. Hotovo, dobrú chuť! :)