Mrkvovo-zemiakové kukuričné cestoviny na rasci (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Vždy keď mi zvýši kúsok vareného zemiaku, uvarím si tieto cestoviny.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji som spenila pokrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridala som rascu a nechala prevoňať. Rascu použite v tomto recepte pri Histamínovej intolerancii len vtedy, ak ju máte otestovanú a tolerujete ju.
- Nasledovala na malé kúsky pokrájaná mrkva, čím tenšie bude nakrájaná, tým rýchlešie bude hotová. Mrkvu som opražila na prudšom ohni.
- Zaliala som asi 1 dcl vody a nechala dusiť. Vodu som po troškách dolievala, kým nebola mrva mäkká.
- Medzitým som si v osolenej vode s trochou oleja uvarila cestoviny.
- Trochu vody z cestovín som priliala k mrkve, čo napomohlo trochu hustejšej konzistencii omáčky.
- Na konci som pridala na jenúčko pokrájaný uvarený zemiak a všetko som spolu trochu popražila.
- Do panvice som pridala cestoviny a všetko riadne premiešala. Dobrú chuť!