Mrkvovo-zemiakové kukuričné cestoviny na rasci (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Vždy keď mi zvýši kúsok vareného zemiaku, uvarím si tieto cestoviny.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji som spenila pokrájanú cibuľu a cesnak.
  2. Pridala som rascu a nechala prevoňať. Rascu použite v tomto recepte pri Histamínovej intolerancii len vtedy, ak ju máte otestovanú a tolerujete ju.
  3. Nasledovala na malé kúsky pokrájaná mrkva, čím tenšie bude nakrájaná, tým rýchlešie bude hotová. Mrkvu som opražila na prudšom ohni.
  4. Zaliala som asi 1 dcl vody a nechala dusiť. Vodu som po troškách dolievala, kým nebola mrva mäkká.
  5. Medzitým som si v osolenej vode s trochou oleja uvarila cestoviny.
  6. Trochu vody z cestovín som priliala k mrkve, čo napomohlo trochu hustejšej konzistencii omáčky.
  7. Na konci som pridala na jenúčko pokrájaný uvarený zemiak a všetko som spolu trochu popražila.
  8. Do panvice som pridala cestoviny a všetko riadne premiešala. Dobrú chuť!