Preosejeme múku, pripravíme cukor (používam hnedý - rozmixovaný takmer na práškový), mrkvu nastrúhame najemno.
Pridáme studené maslo, citrńovú kôru, štipku soli, vanilku, kypriaci prášok a vypracujeme cesto. Ja všetko krátko mixujem v mixeri s S nožom.
Cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Po hodine cesto rozdelíme do nevymastených formičiek, pritlačíme a upečieme. Necháme vychladnúť. Použila som najmenšie košíčkove formičky, ktoré mám. Z uvedeného množstva mi vyšlo 42 ks.
Na krém použijeme pomarančovú šťavu, vanilku, cukor a kukuričný škrob.
Tieto suroviny zmiešame v hrnci, privedieme k varu a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý krém vyšľaháme s rastlinným tukom alebo maslom.
Na polevu spolu roztopíme nad parou čokoládu a kakaové maslo.
Po obvode košíčkov nanesieme cukrárenským vrecúškom so zdobiacou špičkou kré . Do stredu dáme lyžičku džemu. Necháme v chladničke stuhnúť, potom máčame, alebo polievame čokoládovou polevou. Ozdobíme kandizovanou pomarančovou kôrou.