Mrkvovo-petržlenové rezne (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Nastala sezóna zeleniny a ja pre nás dom som tentokrát pripravila mrkvovo - petržlenové rezne, podávala som ich s cesnakovým dipom z kyslej smotany a ako príloha boli nové zemiaky s petržlenom, cibuľkou a maslom.

20 minút
príprava
5 +5 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu som nestrúhala, ale rozsekala na drobno v sekáčiku, najprv mrkvu, potom petržlenový koreň, cibuľu s novým cesnakom, posekaný petržlen, cibuľu a nový cesnak som pridala k posekanej mrkve,...
  2. ...pridala som na hrubo posekanú petržlenovú vňať, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rozšľahané vajcia,...
  3. ...mlieko a múku s práškom do pečiva,...
  4. ...premiešala, vzniklo hustejšie liate cesto, ktoré som nechala v chladničke asi hodinku odpočívať, aby sa dobre prepojili všetky chute,...
  5. ...v rozohriatom oleji som vytvarovala z tejto zmesi rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato - červena a pekne do chrumkava, ...
  6. ... nechala som vypražené rezne na papierovej kuchynskej utierke odsať z prebytočného tuku,...
  7. ...uvarené nové zemiaky som preliala zmesou posekanej petržlenovej vňaťou a pokrájanej cibuľky, ktoré som predtým opražila na masle.
  8. Rezne som podávala horúce s dipom z pochúťkovej smotany, ktorú som zmiešala so soľou, citrónovou šťavou, cesnakom, petržlenovou vňaťou a trochou čerstvo mletého čierneho korenia, prílohou boli nové zemiaky s cibuľkou a petržlenovou vňaťou.
  9. Dalšie rýchle a chutné jedlo z mojej kuchyne, prajem Dobrú chuť každému, koho som možno inšpirovala.