Mrkvové pyré s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduche a chutne jedlo :-)

Suroviny

Postup

  1. Do misky dame mlete mäso,nakrajanu cibulu na malicke kocky,nastruhany cesnak,nakrajanu vnat,paprikovu pastu,cayennske korenie ,stvorfarebne korenie a sol.Cele to dobre premiesame a az potom zamiesame do toho aj vajce.Ak bude masa priliz lepkava od vajca,tak zamiesame trocha struhanky.Potom tvarujeme z masy gulky ,velke ako pingpongova lopticka.Popritom si stale navlhcime ruky,aby sa nam lahsie tvarovalo :-) Napokon gulky odlozime aspon na 1h do chladnicky,aby stuhly,lebo vtedy sa lahsie pecu :-)
  2. Zatial si ocistime a pokrajame na hrubsie kruzky 1-1,5kg mrkvy.Do hrnca dame maslo,na ktore dame mrkvu,osolime ju a zakrytu pomaly dusime do mäkka.Mrkva si pocas dusenia pusti vlastnu stavu,takze ju netreba ani podliat.Len obcas premiesat :-) Ked uz budeme mat mrkvu mäkku,tak ju nechame trosku vychladit a potom ju ponornym mixerom rozmixujeme na kasu.Este osolime ak treba a pyre mame hotove :-) Kto chce,si moze podla chuti pridat aj mlieko,ci smotanu..
  3. Po vybrati gulky najprv pred pecenim povalame v hl.muke :-) od toho dostanu taku korku :-) V jednej panvici si rozohrejeme trocha oleja a gulky v nej len prudko opecieme z oboch stran.Ked su z oboch stran opecene,tak ich zakryjeme na par minut ( cca.15) pokrievkou,aby sa este z vnutra udusili.Obcas medzitym potrasieme-pomykame panvicou,aby sa gulky popohynali a pootacali :-) Ako kontrolu prepolte jednu gulku,ci uz je z vnutra udusena.Napokon gulky povyberame a mozme podavat..
  4. A uz len naservirovat a podavat.Na pyre poukladame gulky,ktore popolievame cesnakovym jogurtom a posypeme podla chuti Isot paprikou.Podla chuti mozte poliat aj paradajkovou omackou ,alebo zaliat na pol jogurtom a na pol paradajkovou omackou ;-) Prajem dobru chut :-)