Mrkvová polievka s červenou šošovicou

Autor receptu: mitzy

Oranžová je farba optimizmu... Tak si urobme deň krajší s chutnou teplou polievkou. Je plná vitamínov a vlákniny. Červená šošovica sa pred varením nemusí namáčať, takže je hotová za pol hodinku.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, cesnak a cibuľu umyjeme, očistíme a nakrájame. Na masle speníme cibuľu, pridáme cesnak, štipľavú červenú mletú papriku, mrkvu a posmažíme spolu. Zalejeme 300 ml vody a varíme 15 minút. Potom pridáme červenú šošovicu, štipku mletej rasce a himalájsku soľ. Mám ju v mlynčeku: otočila som 40x. (Ak použijete morskú soľ, alebo máte himalájsku vo veľkom balení, dajte jednu KL.) Dolejeme ďalších 250-300 ml vody. Povaríme ďalších 15 minúť, alebo do zmäknutia mrkvy.
  2. Pridáme 150 ml sójového mlieka, prevaríme a necháme dôjsť.
  3. Ak už polievka nie je vriaca, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Podávame s pokrájaným suchým rožkom a čerstvou očistenou mrkvou pokrájanou na prúžky. Je to vážne dobrota.