Tvarohový koláč
Mriežkový tvarohový koláč, nestarnúca klasika pre celú rodinu
Autor receptu: redakcia
Tvarohový mrežovník je jeden z najobľúbenejších koláčov vôbec.
16 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180-160 °C |
Postup
- Múku preosejeme s práškovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme žĺtok, jogurt, citrónovú šťavu, štipku soli, na kúsky nakrájané maslo izbovej teploty a spracujeme na hladké cesto. Cesto uložíme asi na 30 minút do chladničky.
- Potom cesto rozdelíme na dva diely - väčší a menší. Väčší diel cesta rozvaľkáme na plát a vložíme do pekáča s rozmermi
30 x 40 cm. Rúru vyhrejeme na 180 °C a cesto v nej predpečieme asi 20 minút.
- Tvaroh zmiešame s jogurtom, cukrom, so škrobom
a s vajcom. Náplň rozotrieme na predpečený korpus.
- Zvyšné cesto rozvaľkáme na tenký plát, ostrôžkou rozkrájame na prúžky, z ktorých vytvoríme na koláči mriežku. Koláč potrieme rozšľahaným vajcom a dopekáme pri teplote 160 °C asi 40 minút.