Tvarohový koláč

Mriežkový tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Výborný koláčik pre toho, kto má rád tvaroh.

30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Cesto: Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme kyslú smotanu, prešľaháme, pridáme olej, znovu prešľaháme a na koniec na dvakrát pridáme múku s práškom do pečiva a dobre prešľaháme. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Plech som použila 25 x 38 cm.
  3. Plnka: Tvaroh ponorným mixérom prešľaháme, aby v ňom neboli hrudky, pridáme práškový cukor, vajíčko a vanilkový cukor, vyšľaháme si plnku. Použite ale tučný a hrudkový tvaroh tak ako som písala v surovinách, aby ste mali tuhšiu plnku a neroztekala sa. Naplňte ju do cukrárskeho vrecka, špičku odstrihnite asi tak do jedného centimetra a môžete začať na cesto dávať plnku do tvaru mriežky. Začala som takto.
  4. Tu je už všetka plnka na ceste. Mne to až tak pekne nevypadalo, ale po upečení to bolo OK.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov tak asi 35-40 minút, ale sledujte si každá svoju rúru a pomôžete si aj špajdľou, aby ste sa presvedčili či je koláčik upečený.
  6. A nakrájaný a posypaný práškovým cukrom, je to veľmi rýchle upečené a je aj výborný. Vám sa určite lepšie podarí mriežkovanie ako mne ak budete skúšať. Určite neoľutujete, je to fakt výborný vláčny koláčik.