Tvarohový koláč
Mriežkový tvarohový koláč (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Výborný koláčik pre toho, kto má rád tvaroh.
30 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Tu sú suroviny.
- Cesto: Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme kyslú smotanu, prešľaháme, pridáme olej, znovu prešľaháme a na koniec na dvakrát pridáme múku s práškom do pečiva a dobre prešľaháme. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Plech som použila 25 x 38 cm.
- Plnka: Tvaroh ponorným mixérom prešľaháme, aby v ňom neboli hrudky, pridáme práškový cukor, vajíčko a vanilkový cukor, vyšľaháme si plnku. Použite ale tučný a hrudkový tvaroh tak ako som písala v surovinách, aby ste mali tuhšiu plnku a neroztekala sa. Naplňte ju do cukrárskeho vrecka, špičku odstrihnite asi tak do jedného centimetra a môžete začať na cesto dávať plnku do tvaru mriežky. Začala som takto.
- Tu je už všetka plnka na ceste. Mne to až tak pekne nevypadalo, ale po upečení to bolo OK.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov tak asi 35-40 minút, ale sledujte si každá svoju rúru a pomôžete si aj špajdľou, aby ste sa presvedčili či je koláčik upečený.
- A nakrájaný a posypaný práškovým cukrom, je to veľmi rýchle upečené a je aj výborný. Vám sa určite lepšie podarí mriežkovanie ako mne ak budete skúšať. Určite neoľutujete, je to fakt výborný vláčny koláčik.