Mriežkové rolky s pribináčikovou plnkou

Autor receptu: medovnicek

Na internete som objavila jedno zaujímavé balenie rohlíčkov. Rozmýšľala som, že z akého cesta ich upečiem a v mojej zbierke padla voľba na cesto, ktoré bolo uverejnené v nejakom českom časopise. Ako autorka receptu tam bola uvedená Eva Smičková z Prostějova. Vôbec to nebanujem, cesto sa dalo veľmi dobre tvarovať.

26
porcií

Suroviny

Postup

  1. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Do misy nasypeme múku, ktorú premiešame s práškom do pečiva. Pridáme postrúhané maslo, vyšľahanú šľahačku.
  2. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca pol hodinu odpočinúť v chlade. Mala som ho v chladničke.
  3. Medzitým si pripravíme plnku. Puding si pripravíme presne podľa návodu. Potom do neho zašľaháme tvaroh, cukor a solamyl. Ten solamyl som pridávala na zahustenie a musím povedať, že to fungovalo, ako neskôr uvidíte, tak plnka mi nevytekala.
  4. Tento puding som použila do plnky a z tejto múky som piekla. Konečne som ju opäť dokázala kúpiť - je to múka od nás zo Záhoria, vyobrazená je tam nevesta zo Závodu.
  5. Po pol hodine som cesto vybrala z chladničky, rozdelila na dve rovnaké časti a z každej som ušúľala hada.
  6. Obe časti som sa snažila rozkrájať na rovnaké kúsky
  7. Každý kúsok som malým valčekom vyvaľkala do oválu
  8. Radielkom som jeden koniec nakrojila - viď obrázok
  9. Na opačnú stranu ako je ovál narezaný dáme plnku.
  10. Mne sa osvedčilo takéto plnky striekať umelohmotnou zdobičkou
  11. A teraz už prehneme ľavý a pravý okraj pri plnke
  12. A motáme rolku
  13. Tu už je celkom zrolovaná
  14. Rolky uložíme plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich vajíčkom
  15. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 C, cca 25 minút - doba pečenia závisí od tej-ktorej rúry
  16. Po upečení ich posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým, je to potrebné, nakoľko do cesta nejde žiaden cukor. Určite by boli výborné aj s jabĺčkami a páčili by sa mi aj s lekvárom, len pri ňom by som sa trocha obávala vytekania plnky. Časť z nich som neposypala len preto, aby ste lepšie videli to mriežkovanie.
  17. Ako prvá ich ochutnala synova priateľka Izabelka