Jogurtová zmrzlina
Mrazený slivkový jogurt (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Čo je lepšie v teplých letných dňoch ako niečo chladivé z mraziaku?* Tento mrazený jogurt spĺňa nielen požiadavku ochladenia, ale je aj zdravý. Máte slivky? Tak vyskúšajte.
20 (+ mrazenie) minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vykôstkované slivky dáme do kastróla a zalejeme vodou. Pridáme škoricu a cukor a na slabom ohni varíme, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Rozmixujeme a necháme trocha schladnúť.
- Do ešte teplej slivkovej hmoty pridáme tvaroh a maslo a opäť rozmixujeme. Necháme vychladnúť.
- Potom pridáme jogurt a krátko rozmixujeme (alebo len prešľaháme), aby sme dostali hladnú hmotu.
- Masu aj s hrncom, v ktorom sme ju pripravovali, dáme na cca 2 hodiny do mrazničky. Každých 30 minút ju ale vyberieme a metličkou prešľaháme, aby sme zlikvidovali vrchnú mrznúcu krustu.
Jogurt je hotový vtedy, keď drží tvar, ako keď šľaháme tuhý sneh z bielkov. Dĺžka mrazenia závisí od nastavenej teploty v mrazničke.
- Potom slivkový jogurt vyberieme z mrazničky a naporciujeme. Ihneď podávame. Môžeme ozdobiť farebnou ryžou alebo drobným ovocím.