Arónia

Mrazené pyré z arónie vhodné do smoothies (fotorecept)

Autor receptu: zolik

Arónia sa zaraďuje medzi superpotraviny. Moje spracovanie je bez tepelnej úpravy. To preto, aby sa zachovali všetky zložky týchto výnimočných bobúľ.

Suroviny

Postup

  1. Po zbere aróniu dobre prepláchneme vo vode, tým ju zbavíme prachu a nečistôt. Následne ju zalejeme studenou vodou a necháme 24 hodín odstáť.
  2. Odstopkujeme a vyradíme nevhodné bobule. Podlejeme trochou studenej prevarenej vody a prebehneme tyčovým mixérom.
  3. Následne vzniknutú masu prepasírujeme.
  4. Nalejeme do formičiek na ľad a zamrazíme.
  5. Hotovo. Takto spracovaná arónia je vhodná do ovocných smoothies. 1 kocka zmiešaná s 2 lyžicami medu sa s malým sebazaprením dá zjesť. Keďže arónia okrem toho, že je trpká a horká (asi preto je superpotravina) aj veľmi farbí, odporúčam pri spracovaní použiť nerezový riad. Tak isto sa odporúčajú gumené rukavice a zásterka.