Arónia
Mrazené pyré z arónie vhodné do smoothies (fotorecept)
Autor receptu: zolik
Arónia sa zaraďuje medzi superpotraviny. Moje spracovanie je bez tepelnej úpravy. To preto, aby sa zachovali všetky zložky týchto výnimočných bobúľ.
Postup
- Po zbere aróniu dobre prepláchneme vo vode, tým ju zbavíme prachu a nečistôt. Následne ju zalejeme studenou vodou a necháme 24 hodín odstáť.
- Odstopkujeme a vyradíme nevhodné bobule. Podlejeme trochou studenej prevarenej vody a prebehneme tyčovým mixérom.
- Následne vzniknutú masu prepasírujeme.
- Nalejeme do formičiek na ľad a zamrazíme.
- Hotovo. Takto spracovaná arónia je vhodná do ovocných smoothies. 1 kocka zmiešaná s 2 lyžicami medu sa s malým sebazaprením dá zjesť.
Keďže arónia okrem toho, že je trpká a horká (asi preto je superpotravina) aj veľmi farbí, odporúčam pri spracovaní použiť nerezový riad. Tak isto sa odporúčajú gumené rukavice a zásterka.