Čokoládová zmrzlina
Mrazená čokopologuľa s bielym krémom a višňovým želé
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
40 minút príprava |
Postup- Cukor s vajcami vyšľaháme dopenista, pridáme roztopenú čokoládu a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Naplníme
formy v tvare pologule a dáme zamraziť. Potom vydlabeme pomocou lyžičky v strede jamku a naplníme krémom z bielej čokolády.
- Krém z bielej čokolády: Smotanu dáme zohriať, pridáme polámanú čokoládu a premiešame. Odstavíme a zašľaháme do zmesi creme fresh
a mascarpone a necháme stuhnúť.
- Višňový gél: Višňové pyré dáme zohriať do bodu varu, pridáme šťavu z citróna,
potom xantán, krátko prevaríme a odstavíme, necháme vychladnúť
a stuhnúť.
|