Mramorový koláč (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dostala som recept na tento koláčik a nedalo mi ho neupiecť.

80 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Zmiešame múku pridáme maslo a vajce a vypracujeme tuhšie nelepivé cesto ak treba tak pridajme 1-2 PL vody. Cesto dáme na 30 minút do chladničky.
  3. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a po 30 minútach vyberieme cesto z chladničky a rozvaľkáme ho na formu o priemere 24 cm.Cesto popicháme vidličkou a dáme na 10 minút zapiecť.
  4. Urobili sme si plnku vyšľahali sme tvaroh,smotanu vanilkový cukor a po jednom vajíčka.Keď bola plnka hotová rozdelili sme si ju na polovice a do jednej sme dali pustenú vychladnutú ale stále tekutú čokoládu. Koláč po 10 minútach vyberieme a začíname plniť.
  5. Do stredu dáme 2 PL bielej plnky.
  6. Potom 2 PL tmavej plnky.
  7. Až zaplníme formu.
  8. Rúru stiahneme na 160 stupňov a dopečieme ešte 30-40 minút.
  9. Upečené.
  10. Prajem dobrú chuť.