Mramorovník

Autor receptu: monda

Upiekla som koláčik s názvom mramorovník. Piekla som ho vo forme srnčieho chrbáta. Vo vnútri je mramorový,preto som ho tak nazvala. Chutí skvele.

35 - 40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vymiešame žltky s cukrom ,pridávame postupne vlažnú vodu, olej. Potom si rozmiešame múku s práš.do pečiva a zamiešame do cesta . Nakoniec zľahka si pridáme sneh z bielkov. Ked je cesto hotové, tak si z neho odoberieme 8 veľkých kopcovaných lyžíc a dáme si ho do malej misky a pridáme do neho kakao,zamiešame.Teraz máme dve cestá, bledé a tmavé.
  2. Formu srnčieho chrbáta si vymastíme a vysypeme múkou. Začneme do nej pridávať po lyžiciach kôpky bledého a tmavého cesta. Potom si zoberieme špáratko a cesto vo forme ked už máme, tak s tým špáratkom pobeháme po ceste raz hore raz dole,aby nám vznikol mramor.Dáme piecť do vyhriatej trúby na 180 stupňov asi tak 35 - 40 minút.
  3. Upečený vyklopíme s formy a necháme vychládnuť.Potom ho rozrežeme vodorovne na 2 polovice.
  4. Pripravíme plnku: Uvaríme puding s cukrom vanilkovým, do ktorého pridáme trochu rumovej aromy a miešame ho ,aby sa nám nezhrčkavil nahladko do vychládnutia. Maslo vymiešame s práškovým cukrom,do ktorého po lyžiciach pomaly zamiešavame puding,až nám vznikne hladký vanilkový krém.
  5. Teraz začneme oba pláty natierať plnkou. Najskôr spodný plát , na ktorý dáme kúsky nakrájaného banána na kolieska. A teraz vrchný plát natrieme ,ale už iba plnkou.
  6. Prikryjeme vrchným plátom a zatlačíme.
  7. Teraz si celý polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kolieskami banánov a cukrárenskými cukríkami. Necháme ho v chladničke stuhnúť aspoň 5 hodín, aby sa nám dobre krájal na rezy.
  8. A takto vyzerá z boku.
  9. A tu je v reze.
  10. A už iba sa ponúknuť. Prajem dobrú chuť!
  11. Ešte pridávam fotku formy, v ktorej som piekla - meria 32 cm , výška je 5 cm a koláčik naplnený je vysoký 7 cm.