Mramorové muffiny s čokoládou
Autor receptu: lovemuffin
V našej rodine sú veľmi obľúbené, často ich pečiem, a hlavne sú jednoduché a rýchle.
Piekla som ich aj na našu svadbu vo veľkom množstve, alebo ako darček k narodeninám.
dajú sa piecť v rôznych formách a netreba ich nejako zdobiť, samotné vyzerajú pekne a
chutne. http://nikilovemuffin.blogspot.sk
12-15 porcií |
10-15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Ešte pred pečením si vyberte vajcia a mlieko z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu (cesto sa vám inak zrazí). Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V jednej miske si zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok a soľ. V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, mlieko, olej, vanilkový extrakt a pridáme cukor. Nakoniec primiešavame suché suroviny. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek. Do jednej pridáme kakao a dobre premiešame.
- Ak pečiete v klasickom plechu - vysteľte ho papierovými košičkami. Ak pečiete v silikónových formách, nie je ich treba ani vymastiť. Veľkou lyžicou (nie tou od Kukučína) pridávame cestá do košíčkov - striedame kakaová a vanilkové cesto - a vytvárame tak mramorový vzor. Nakoniec do každého košíčka vložíme jednu kocku čokolády.
Pečieme 20 minút na 200 stupňov dozlatista, kým nie sú muffiny nadýchané. Necháme aspoň 5 minút vychladnúť, kým ich vyberieme z formy.
- Môžete ich podávať horúce (čokoláda vnútri bude roztopená) alebo vychladené. Keď ich budete skladovať v uzavretej plastovej nádobe, vydržia aj niekoľko dní. Vždy sa dajú zohriať (do rozohriatej rúry na 5-10 minút na 150 stupňov) a sú ako čerstvé.
Rovnaké cesto sa dá použiť do inej silikónovej formy rôznych motívov...