Mramorované muffiny s bielou a tmavou čokoládou
Autor receptu: sleepy
Jednoduchý recept na muffiny
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- V jednej mise zmiešame suché suroviny (okrem kakaa a čokolád). V druhej mise zmiešame mlieko, vanilkový extrakt, vajcia a olej. Vyšľaháme chvíľu metličkou (alebo elektrickým šľahačom).
- Do misy s tekutými surovinami preosejeme zamiešané suché suroviny a mierne zamiešame tak aby sa suroviny spojili. Nesmieme dlho miešať, pretože by sa uvoľnil lepok z múky a muffiny by nemali správnu konzistenciu.
Zmes rozdelíme na polovice, do jednej pridáme nasekanú tmavú čokoládu a premiešame, do druhej pridáme lyžicu kakaa, zamešame a primiešame nasekanú bielu čokoládu.
- Zmes plníme do košíčkov na mufiiny (striedame biele a tmavé cesto), pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút na 180°C.