Mramorované muffiny s bielou a tmavou čokoládou

Autor receptu: sleepy

Jednoduchý recept na muffiny

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. V jednej mise zmiešame suché suroviny (okrem kakaa a čokolád). V druhej mise zmiešame mlieko, vanilkový extrakt, vajcia a olej. Vyšľaháme chvíľu metličkou (alebo elektrickým šľahačom).
  2. Do misy s tekutými surovinami preosejeme zamiešané suché suroviny a mierne zamiešame tak aby sa suroviny spojili. Nesmieme dlho miešať, pretože by sa uvoľnil lepok z múky a muffiny by nemali správnu konzistenciu. Zmes rozdelíme na polovice, do jednej pridáme nasekanú tmavú čokoládu a premiešame, do druhej pridáme lyžicu kakaa, zamešame a primiešame nasekanú bielu čokoládu.
  3. Zmes plníme do košíčkov na mufiiny (striedame biele a tmavé cesto), pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút na 180°C.