Mramorované čokoládky s mandľami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

kto by nemal rád čokoládu-:) láka každého z nás...niekto má rád horkú, iný mliečnu či bielu...s orieškami, alebo s mandľami-:)...za pár minút si môžeme vytvoriť "čoko-tabličku" podľa svojej chute a vlastnej fantázie...je to úplne jednoduché... stačí použiť dva druhy farebnej čokolády...druh si každý vyberie sám, akú má rád...zvyknem používať formu na pralinky, ale včera som si to zjednodušila-:)

Postup

  1. pripravíme si nádobu s rozmermi asi 11x21cm...dno jemne natrieme olejom a položíme na to papier na pečenie
  2. roztopíme si vo vodnom kúpeli obidva druhy čokolády...
  3. pomocou malej lyžičky postupne ukladáme striedavo tmavú a bielu čokoládu
  4. zatrasieme nádobou a čokoláda sa pekne premieša
  5. potom si zoberieme drevené špáradlo a jemne ním točíme po povrchu...vytvoria sa nám dvojfarebné dúhové tvary
  6. na vrch nasypeme za jednu kávovú lyžičku sekaných mandlí a zabalíme do fólie a dáme do chladničky...(ja som dala do mrazáku,lebo sme ju chceli čo najskôr vyskúšať)
  7. vyberiem z mrazáku,nakrájame ostrým nožom na ľubovolné kúsky...samozrejme, že mandle,alebo oriešky si dá každý podľa vlastnej chute...nie sú potrebné..taktiež sa dá použiť iný druh arómy...ide len o ten farebný efekt! malý kúsoček farebnej čokolády lahodí nášmu oku...a hlavne si ho vytvoríme sami...chutí najlešpie! a vieme čo papáme-:)
  8. čokoládky som robila včera večer, hneď som aj fotila, preto kvalita fotiek nie je až taká dobrá... ale čokoládky boli super!