Tvarohové pečivo

Mračnový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Napriek názvu nečakajte klasický chlieb. Ide o pečivo, skôr placky, ktoré sa ako pečivo používajú.* Recept som pred pár rokmi našla na internete a vyskúšala. Odvtedy ho robím pomerne často.

6-8 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvaroh, žĺtky a štipku soli vymiešame. Netreba dlho miešať, len kým sa nespoja.
  2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme doň prášok do pečiva.
  3. Sneh jemne premiešame so tvarohovou hmotou.
  4. Naberačkou dávame hmotu na pečiaci papier na plechu a hneď spodom naberačky rozotrieme na placku asi 1,5 cm vysokú. Takto urobíme 6-8 placiek, podľa toho, aké ich chceme mať veľké.
  5. Posypeme semienkami podľa chuti. Pečieme na 170 °C dozlata.
  6. Používame ako pečivo.