Tvarohové pečivo
Mračnový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Napriek názvu nečakajte klasický chlieb. Ide o pečivo, skôr placky, ktoré sa ako pečivo používajú.* Recept som pred pár rokmi našla na internete a vyskúšala. Odvtedy ho robím pomerne často.
6-8 ks porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Tvaroh, žĺtky a štipku soli vymiešame. Netreba dlho miešať, len kým sa nespoja.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme doň prášok do pečiva.
- Sneh jemne premiešame so tvarohovou hmotou.
- Naberačkou dávame hmotu na pečiaci papier na plechu a hneď spodom naberačky rozotrieme na placku asi 1,5 cm vysokú. Takto urobíme 6-8 placiek, podľa toho, aké ich chceme mať veľké.
- Posypeme semienkami podľa chuti.
Pečieme na 170 °C dozlata.
- Používame ako pečivo.