Čokoládový zákusok

Mozartov zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Kto má rád čoko zákusky, tak tu je jeden výborný recept.

60-70 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny...
  2. Pripravíme si plech na pečenie. Ja mám 41x32 cm, ale ak máte menší je lepšie, podľa receptu by mal byť rozmer 35x22 cm a vtedy by bol koláčik vyšší, ale ja robievam na tomto a úplne stačí. Tak teda plech si vymažeme maslom a vysypeme múkou. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov.
  3. Vyšľaháme si do tuha bielky, pridáme cukor a šľaháme do lesklej peny. Potom pridáme múku s kypriacim práškom a mleté orechy. Cesto dáme na plech a pečieme 20 minút.
  4. Zatiaľ kým sa pečie cesto si pripravíme krém. Čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a miešame až sa maslo s čokoládou pekne do hladka nespojí. Žĺtky s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli do peny, pridáme rozpustenú čokoládu s maslom a krátko šľaháme. Odstavíme a ešte teplé dáme na upečený korpus.
  5. A ide na rad čokoládová plnka: Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Pokiaľ sa čokoláda rozpúšťa, si pripravíme sirup - maslo, med a smotanu varíme na miernom ohni. Keď sa všetko pekne spojí, nalejeme do rozpustenej čokolády s maslom. Spolu dobre premiešame a nalejeme na vychladnutý krém. Necháme dobre stuhnúť.
  6. No a hotovo.