Moskovské placky

Autor receptu: matus113

Chutné koláčiky pripomínajúce minulé časy.

30 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. 5 bielkov oddelíme od žĺtkov, pridáme 200 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky, 150 g orechov, vrecko hrozienok, vrecko brusníc a celé 2 balenia (125 g) kandizovaného ovocia. Bielka vyšľaháme na sneh, ale nie úplne na tuho.
  2. Vypracovaný sneh preložíme do veľkej misy, kde postupne pridáme aj ostatne ingrediencie. Zmes dáme odležať do druhého dňa.
  3. Na druhý deň si tukom vymastíme plech a vysypeme múkou. Naň robíme malé kôpky pripravenej hmoty. Plech dáme do trúby na 160 stupňov asi na 10 minút. Placky necháme vychladnúť na plechu. Kto má rád, môže upečené placky poliať čokoládou.