Varená ryba

Morská šťuka s kokosovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.

5-6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na palmovom oleji opečieme na dlhé kusy nakrájanú cibuľu. Ak nemáte palmový olej, môžete kľudne použiť aj olivový. Pridáme kávovú lyžičku čili alebo mletej červenej papriky, podľa toho, či máte radi pikantné jedlá.
  2. Nakrájame farebné papriky.
  3. Papriky pridáme k cibuli a pár minút spolu opekáme.
  4. Morskú šťuku ( môže byť aj iná biela ryba ), zbavenú kože a kostí, nakrájame na hrubšie filety a posolíme. Pripravíme si kokosové mlieko.
  5. Kokosové mlieko vylejeme na panvicu a premiešame s cibuľou a paprikami. Do omáčky jemne vložíme rybu. Podľa chuti dosolíme. Varíme iba pár minút, malo by to byť hotové za 10-15 minút.
  6. Očistený koriander potrháme ( posekáme ) na kúsky.
  7. Podávame s ryžou. Mne k tomu pasuje aj basmati. Ozdobíme koriandrom. Rodina mojej kamarátky, pred tým ako rybu ozdobia koriandrom, ju ešte posypú trochou maniokovej múky. Ja ju ale nikde nemôžem zohnať! Dobrú chuť.