Morčacie tajomstvo (fotorecept)
	        Autor receptu: alexdidi
	         
	        
	        Recept, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený už dlhú dobu a pripravujem ho hlavne pri slávnostnejších príležitostiach. Jeho veľkou výhodou je, všetko si môžeme pripraviť vopred a pred podávaním len dáme zapiecť  a hneď podávame....
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Z morčacích pŕs si pripravíme rezne, ktoré opakom noža trochu naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Rovnako môžeme použiť aj kuracie, bravčové či hovädzie mäso a prípadne upravíme podľa toho len čas tepelnej prípravy.
 - Cibuľu a cesnak narežeme na drobno, šampiňóny na plátky. Na panvici  rozpálime asi 2 PL olivového oleja a kúsok masla. Mäso prudko opečieme asi po 1 minúte z každej strany a vyberieme.
 - Na výpeku orestujeme 1/2 cibule a cesnak do sklovita.
 - Pridáme opečené mäso, podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou 15 minút.
 - Vinej panvici na oleji, masle a druhej polovici cibule opečieme šampiňóny.
 - Na panvicu alebo pekáčik, ktorý môžeme dať do rúrydáme potrebný počet porcií mäsa.
 - Na mäso navrstvíme šampiňóny.
 - Preložíme plátkom šunky a plátkom syra. Podlejeme výpekom. Pripravíme si prílohu. Robila som hranolky, ktoré nerobievam často, ale k tomuto jedlu sa veľmi hodia. Pripravila som zdravú verziu hranolčekov podľa videa @2010 v diskusii na Vareche. Vhodnou prílohou je však aj zemiaková kaša, opekané zemiaky alebo ryža.
 - Očistené zemiaky pokrájame na tenké hranolky a namočíme na 30 minút do studenej vody.
 - POtom ich osušíme na utierke, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, osolíme, okoreníme(ak chceme). 
 - Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180st.C 40 minút. Po 20 minútach premiešame.Vtedy tiež vložíme do rúry aj pripravenú panvicu (pekáč) s mäsom, ktoré zapekáme 15-20 minút, kým sa syr trochu roztečie.
 - Podávala som s cviklovým šalátom, ale hodí sa akýkoľvek iný šalát alebo aj kompót.