Morčacie stehno s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: enerrgizer
a ešte aj s balkánskym syrom a sušenými paradajkami. Inšpirovala ma fotka na jednom peknom blogu, hneď som vedel čím budem plniť ja :) ďakujem za nápad...
4-5 porcie |
35 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- ...morčacie stehno bez kosti a kože som nožom upravil na jeden veľký plát tak, aby som ho potom vedel zrolovať a natrel som ho dijonskou horčicou...
- ...na horčicu som naukladal medvedí cesnak, pásik nakrájaných sušených paradajok, na ne hranolček balkánskeho syra a zase sušené paradajky...
- ...zroloval som ho, previazal špagátikom a pridal som nakrájanú cibuľu, zopár lístkov medvedieho cesnaku, olej zo sušených paradajok a čerstvo mleté korenie. Ja som mal dve rolády. Nechal som ich napospas osudu v chladničke asi 21 hodín 11 minút a 19 sekúnd...
- ...na druhý deň som mäsko upiekol (teda manželka) lebo ja som nejak zlenivel. Asi hodinku na 180°C a potom ešte chvíľku pod grilom. Podával som so slovenskou ryžou a s tou výbornou šťavičkou, ktorá sa nazbierala v pekáči...dobrú chuť :)