Pečené morčacie stehno

Morčacie stehno s fialovým pyré a jablkovou omáčkou

Autor receptu: monika993

Recept je zameraný na oživenie chuťových buniek. Pripraviť ho dokáže aj úplný začiatočník.

2
porcie
90 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si očistíme a pripravíme morčacie stehná, ktoré následne uložíme do sklenenej nádoby. Osolíme, okoreníme, pridáme bazalkový olej a prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
  2. Kým sa stehienka pečú, očistíme zemiaky, nakrájame a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Scedíme, pridáme maslo, teplé mlieko a vymiešame na pyré.
  3. Kým sa všetko varí a pečie pripravíme si omáčku. Nadrobno si nakrájame cibuľku, ktorú na bazalkovom oleji smažíme do zlata. K cibuli pridáme očistená nakrájané jablká, premiešame. Keď máme cibuľku do zlatista upečenú, zmes podlejeme bielym vínom a varíme. Nakoniec pridáme smotanu na varenie. Podľa potreby zahustíme Solamylom. Keď budú jablká mäkké, rozmixujeme a stiahneme z ohňa.
  4. Všetko pekne na seba naservírujeme a môžeme podávať.
  5. Dobrú chuť prajem!