Morčacie stehná s mandľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očistené a umyté morčacie stehná vykostíme. Príprava plnky: Mandle sparíme, olúpeme a najemno nakrájame. Sendvič alebo žemľu nakrájame na drobné kocky a navlhčíme mliekom. Maslo dobre vymiešame so žĺtkami do spenenia, mierne osolíme, okoreníme muškátovým kvetom, pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, nakrájané mandle a navlhčený sendvič, spolu premiešame.
  2. Do pripravenej zmesi zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Pripravenou plnkou naplníme vykostené morčacie stehná, stočíme do závitkov, upevníme motúzom alebo kovovou ihlicou, osolíme zvonku a vložíme do rúry piecť s 2/3 masla domäkka. Počas pečenia podlievame vlastnou šťavou a podľa potreby dolievame vodou, aby sa výpek nepripálil.
  3. Upečené stehná vyberieme, šťavu buď vyvaríme, alebo dolejeme vodou na potrebné množstvo, osolíme, povaríme, precedíme a zjemníme zvyškom masla. Vhodné prílohy sú rôzne upravené zemiaky, ryža, kompóty či šaláty.
  4. NÁŠ TIP: Touto plnkou môžeme plniť aj celú morku, pričom plnku dáme nielen dovnútra morky, ale aj pod kožu na stehnách a prsiach.