Morčacie srdiečka na smotane so zemiakovou kašou

Autor receptu: lenkac

Možno pre niekoho trošku netradičné, ale naozaj chutné. U mojej polovičky s týmto naozaj vždy zabodujem, ale u seba nie :)

5-6
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Základ omáčky (srdiečka) je na voľbe kuchárky, resp. čo nám obchod ponúka. Ja som to už robila aj z kuracích a bolo to tiež výborné.
  2. Nakrájame si srdiečka a očistíme od bielych častí.
  3. V hrnci na oleji si pomaličky pražíme nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom. Nesolíme!
  4. Pridáme nakrájané srdiečka.
  5. Smažíme asi 5 minút a pridáme horčicu (môže sa aj neskôr).
  6. Zalejeme vodou a zhruba 15 - 20 minút varíme na strednom ohni.
  7. Keď sú srdiečka mäkké, pridáme soľ, mleté čierne korenie, bylinky podla chuti (napr. tymián), ale nemusia byť. Ak je nutné, tak sa môže omáčka ešte dochutiť horčicou, dáva tomu skvelú chuť.
  8. Do omáčky pridáme hrášok. Minútku necháme prevariť.
  9. Na záver pridáme smotanu so škrobovou múčkou, pomaličky vmiešame do omáčky, aby sa nám nezrazila a nespravili hrudky. Povaríme ešte 5 - 10 min na miernom ohni.
  10. K hotovej omáčke si pripravíme zemiakovú kašičku. Ďalšou alternatívou môže byť aj ryža, tiež je to veľmi chutné.
  11. Dobru chuť :)