Morčacie ragú

Autor receptu: moncici95

Toto je jedlo, ktoré si vždy dávam v reštaurácii v maďarsku "mňamka" :)

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Popri mäse si pripravíme klasické tvarohové halušky obohatené o praženú slaninku.
  2. Morčacie mäso si narežeme na pásiky, alebo medajlónky, podľa toho ako má kto rád, jemne osolíme a necháme chvíľu postáť, potom obalíme v hladkej múke a na prudkom ohni opečieme na oleji (masti). Keď má zlatistú farbu, vyberieme ho a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a popražíme domäkka, odstavíme a pridáme červenú papriku, premiešame a vlejeme 5 dcl. vody. Do zmesi pridáme späť mäso, pretlačený cesnak a bujónovú kocku (dá sa kúpiť v potravinách v maďarsku), alebo guľášové korenie, ak nemáme.
  3. Paradajku a papriku si pokrájame na štýl leča a pridáme k základu, necháme variť cca 20 minút. Šampiňóny pokrájame na štvrtky a dáme variť do zvlášť hrnca na troške vody, varíme cca 8 minút. Smotany zmiešame s múkou a pridáme do nich trošku vývaru zo šampiónov, tak sa nám určite nezrazí. Pridáme do hrnca k šampiňónom a necháme prevrieť cca 3 minúty kým to nezhustne. Zmes pridáme k morčaciemu paprikášu a spolu povaríme, v prípade potreby dochutíme soľou čiernym korením a vegetou. Ako prílohu podávame klasické tvarohové halušky so slaninkou. Prajem dobrú chuť! :o)