Morčacie prsia v šunkovo-syrovom cestíčku s rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed..morčacie prsia som vyprážala v šunkovo-syrovom cestíčku do ktorého som natrhala aj lístky rozmarínu..veľmi chutná kombinácia ...

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila, pokrájala na plátky..pripravila som si šunku, ktorú som pokrájala na kocky aj so syrom..najprv som myslela, že cestíčko urobím z mlieka, ale potom som zistila, že mi zostala smotana z pečenia zákuskov, ktorú treba spotrebovať..
  2. mäso som naklepala,osolila morskou soľou, okorenila..
  3. do misy som si pripravila osobitne hladkú múku, v ktorej obalím rezne pred namočením do cestíčka..vyšľahala som vajcia, pridala som smotanu a múku som pridávala tak, aby som zahustila cestíčko...potom do vyšľahaného cestíčka som pridala pokrájanú šunku a syr..
  4. napokon som pridala len tak natrhané lístky rozmarínu..vždy dávam do cestíčok nejaké prekvapenie..keď sa nám dostane to prekvapenie pod zub, zamyslíme sa nad tým..aha, niečo nezvyčajné a sondujeme, čo to je za chuť...
  5. na rozohriatej masti s olejom som vyprážala na slabom plameni, aby sa prepiekli a boli šťavnaté..obrtátila som ich aj na druhú stranu a dopiekla..vypražené som ukladala na kuchynský papier...pokiaľ sa rezníky vyprážali, uvarila som zemiaky na kašu..vymiešala som ich s teplým mliekom a maslom..
  6. už iba uložila na taniere..podávala som k nim uhorkový šalát s paprikou a cibuľkou...dobrú chuť..