Plnené morčacie prsia

Morčacie prsia plnené parenicou v šunke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie prsia som umyla, osušila a nakrájala na menšie diely.
  2. Jeden diel som rozklepala, osolila, okorenila.
  3. Na mäso som uložila plátky šunky.
  4. Na šunku som uložila parenicu tak, že som ju odmotala z klbka a nechala v celosti. Vložila som do nej 3 plátky kapie zaváranej. Šunka mi poslúžila k tomu, aby parenica po zabalení nevytekala počas pečenia.
  5. Celé to mäso som zrolovala spolu s plnkou.
  6. Zviazala kuchynským špagátom.
  7. Na panvicu som dala masť a keď bola horúca, opiekla som roládu zo všetkých strán. Potom som pridala k nej cibuľu a cesnak a podliala vodou, len malým množstvom a pod pokrievkou chvíľu dusila a potom dopiekla odkrytú. Vrch som posypala korením a červenou paprikou.
  8. Po 20 minútach pečenia som roládu vybrala. Nechala chvíľu chladiť a odstránila som špagáty. Nakrájala na plátky.
  9. Podávala som so zemiakovou kašou a uhorkami. Prajem vám dobrú chuť.