Morčacie mäso na šampiňónoch a uhorkách (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Rýchly obed, keď človeka chytá hlad...
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso: Očistíme a nakrájame si suroviny - uhorky pozdĺžne, šampiňóny na plátky, petržlenovú vňať na drobno. Umyjeme a nakrájame morčiacie mäso na dlhšie kúsky...
- ...dáme ich opiecť na PL oleja na panvici, kým nezhnednú...
- ...a odložíme ich bokom.
- Do panvice pridáme PL oleja a na ňom opečieme šampiňóny...
- ...pridáme aj uhorky a 2 minútky prehrievame...
- ...nasleduje pridanie kyslej smotany, petržlenu a mäsa... Osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme ešte prehriať.
- Príloha: uvaríme si ryžu s kurkumou a trochou soli. Po uvarení do nej primiešame brusnice a sušenú petržlenovú vňať.
- Zeleninovú prílohu som spravila podľa receptu od @mijaita Fazuľové lúsky z anglického stolu, akurát som namiesto plochej zelenej fazuľky použila mladú zelenú. Odporúčam skúsiť. :)