Morčacie mäso na šampiňónoch a uhorkách (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Rýchly obed, keď človeka chytá hlad...

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso: Očistíme a nakrájame si suroviny - uhorky pozdĺžne, šampiňóny na plátky, petržlenovú vňať na drobno. Umyjeme a nakrájame morčiacie mäso na dlhšie kúsky...
  2. ...dáme ich opiecť na PL oleja na panvici, kým nezhnednú...
  3. ...a odložíme ich bokom.
  4. Do panvice pridáme PL oleja a na ňom opečieme šampiňóny...
  5. ...pridáme aj uhorky a 2 minútky prehrievame...
  6. ...nasleduje pridanie kyslej smotany, petržlenu a mäsa... Osolíme a okoreníme podľa chuti a necháme ešte prehriať.
  7. Príloha: uvaríme si ryžu s kurkumou a trochou soli. Po uvarení do nej primiešame brusnice a sušenú petržlenovú vňať.
  8. Zeleninovú prílohu som spravila podľa receptu od @mijaita Fazuľové lúsky z anglického stolu, akurát som namiesto plochej zelenej fazuľky použila mladú zelenú. Odporúčam skúsiť. :)