Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami
Autor receptu: elixir
Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masle si rozohrejeme korenia, kým začnú voňať. Medzitým si očistíme a pokrájame na drobno cibuľu, cesnak a zázvor, dáme ich ku koreniam.
- Umyjeme a pokrájame morčacie prsia. Pridáme ku korenistej zmesi, posolíme a opekáme (aspoň) do biela.
- Podlejeme vodou, do ktorej následne dáme aj slivkový lekvár a ocot, premiešame.
- Dusíme 5 minút, počas ktorých nakrájame paradajky na osminky. Tie následne primiešame k mäsu a ešte 5 minút dusíme.
- Na tanieri posypeme pažítkou a môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu zmiešanú s maslom a petržlenovou vňaťou, k tomu zavárané brusnice.