Morčacie kúsky v slivkovej omáčke s paradajkami

Autor receptu: elixir

Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle si rozohrejeme korenia, kým začnú voňať. Medzitým si očistíme a pokrájame na drobno cibuľu, cesnak a zázvor, dáme ich ku koreniam.
  2. Umyjeme a pokrájame morčacie prsia. Pridáme ku korenistej zmesi, posolíme a opekáme (aspoň) do biela.
  3. Podlejeme vodou, do ktorej následne dáme aj slivkový lekvár a ocot, premiešame.
  4. Dusíme 5 minút, počas ktorých nakrájame paradajky na osminky. Tie následne primiešame k mäsu a ešte 5 minút dusíme.
  5. Na tanieri posypeme pažítkou a môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu zmiešanú s maslom a petržlenovou vňaťou, k tomu zavárané brusnice.