Morčacie / kuracie / prsia s čučoriedkami

Autor receptu: hanina

Morčacie mäso je lepšie, ale môže byť aj kuracie. Je možné pripravovať recept aj s jahodami, alebo marhuľami. /Potom je potrebné zmeniť aj džem/. najlepšie je však s čučoriedkami a marhuľami.

Postup

  1. Prsia osolíme, okoreníme, potrieme čučoriedkovým džemom. Kompót scedíme / šťavu si odložíme na omáčku spolu s niekoľkými celými čučoriedkami/. Na prsia naukladáme odkvapkané čučoriedky, preložíme spojíme špáradlom, obalíme v hladkej múke a v rozšľahaných vajíčkach a pomaly opekáme.
  2. Ku šťave z čučoriedkového komptu pridáme celé čučoriedky, 2 - 3 PL džemu, solamyl rozmiešame, povaríme a podávame. Podávame s ryžou. Keď plníme marhuľami použijeme marhuľový džem.